مصاحبه ایکنا با رئیس اداره اوقاف و امورخیریه دلیجان
2- نقش وقف در توسعه فرهنگی جوامع اسلامی به چه صورت است ؟
یکی از عللی که باعث توسعه یافتن تمدن عظیم اسلامی و رشد علمی جامعه مسلمین گردیده، نظام یافتن امر پژوهش و دانش اندوزی و فراهم نمودن امکانات تحصیل برای دانشمندان و محققین بوده است که این امکان بیش تر از محل درآمد موقوفات مدارس و اماکن آموزشی ایجاد شده است.
3- نقش رسانه های نوین در جایگاه دولت در این زمینه به چه نحو است؟
رسانه ها به سبب تأثیر گذاری فراوانی که بر مردم دارند، در صورتی که به تبیین آثار و نتایج وقف در زمینه های علمی، فرهنگی و مذهبی بپردازند، موجب اهتمام مردم نسبت به این مسئله می شوند و در نتیجه زمینه را برای گسترش مراکز فرهنگی و مهیا شدن امکانات برای دانشمندان و به ویژه قشر کم درآمد جامعه، آماده نمایند.
4- راهکارهای هدفمند کردن وقف و معرفی آن به مردم را با توجه به نیازهای جامعه بیان کنید؟
مهم ترین مسئله در زمینه وقف، آگاه ساختن مردم نسبت به شیوه های وقف است که چه بسا در بسیاری از موارد، با راهنمایی نمودن واقف، بتوان موقوفه را به شیوه بهتری مورد استفاده قرار داد و بهرههای بیشتری از آن برد. هم چنین می توان با معرفی نیازهای جامعه به واقفین، وقف آنها را به سمت این نیازها سوق داد.
5- علت کمبود وقف های قرآنی چیست؟
به سبب عدم شناخت کافی و نبود آشنایی لازم با وقف قرآنی، وجود آن در جامعه کم رنگ گردیده است.
6- احیای فرهنگ وقف قرآنی نیازمند چیست؟
احیای این مهم، نیازمند یک همیاری همه جانبه از سوی دولت، سازمان اوقاف، رسانهها و نهادهای مردمی است تا با کمک همدیگر، آگاهی افراد جامعه را نسبت به این موهبت الهی بالا برده و جایگاه وقف قرآنی را برای مردم تبیین نمایند.
7- لازمه واقف قرآنی بودن چیست؟
مهم ترین و اصلی ترین لازمهی یک واقف قرآنی، این است که شخص با اعتقادی قلبی و شناخت کامل نسبت به وقف قرآنی، در این راه قدم بردارد.
8- نقش رسانه در نهادینه کردن فرهنگ وقف قرآنی در جامعه چیست؟
رسانه به عنوان یک رکن اصلی در نهادینه سازی فرهنگ وقف قرآنی در جامعه میتواند با آگاه نمودن مردم نسبت به وقف و به خصوص وقف قرآنی، تأثیر به سزایی در ترویج این مهم داشته باشد.
خبرگزاری بینالمللی قرآن
(ایکنا) شعبه مرکزی